WAT WE VOOR OGEN HEBBEN

Missie: Point O biedt ondersteuning bij verslaving

Point O is een safe house voor verslaafden in herstel, fellows, waar men terecht kan na een klinische opname wanneer er geen solide, nuchtere of veilige thuisbasis is. Óf wanneer men in de regio Noord-Oost Brabant ambulante individuele ondersteuning nodig heeft.

Dat er behoefte is aan aan safe house in het zuiden van Nederland hebben wij, Peter en Bregje in de afgelopen jaren ervaren dat we zelf in verschillende hoedanigheden op zoek waren naar woonruimte na een klinische opname.

Point O creëert een veilige omgeving waar fellows en cliënten actief aan herstel kunnen werken, maar ondertussen wel naar vermogen meedraaien in de maatschappij. Tijdens het ondersteuningstraject krijg je alle handvatten en mogelijkheden aangereikt om na behandeling zelfstandig en voorbereid, weer volledig mee te draaien in de maatschappij. Op basis van individuele ondersteuning wordt een traject uitgestippeld welke ten doele stelt een sterk en zelfstandig persoon te ontwikkelen.

Wij staan voor persoonlijke, maatschappelijk betrokken en gezonde zorg!

Doelgroep

Ambulant: Iedereen met een ondersteuningsvraag mag ambulante ondersteuning van Point O ontvangen. Wij zijn gespecialiseerd in verslavingszorg en begeleiden daarom ook vooral verslaafden, verslaafden in herstel en fellows. Als je geholpen wil worden, vinden we altijd een weg om verbetering aan te brengen in je leven.

Safe house: De doelgroep bestaat uit verslaafden in herstel, fellows, die uit een klinische opname direct bij Point O komen inwonen en Point O wordt voor in ieder geval een half jaar als vaste woonplaats aangezien. Een behandel programma hebben afgerond en of die een ambulant traject volgen naar behandeling en niet terug kunnen keren naar de woning van voor de klinische opname. Het ambulante traject kan zijn in directe omgeving zoals bij Momentum GGZ , Novadic, Iriszorg enz. Minimale leeftijd is 18 jaar en wij hebben een gemengde leefgroep.

Visie en doelstellingen

Met een landelijk gelegen locatie van de woning in Schaijk zijn alle randvoorwaarden voor de voortzetting van een stevig herstel aanwezig. De locatie biedt mogelijkheid voor opvang van maximaal 6 cliënten die in de basis een half jaar bij Point O woonachtig zullen zijn. Daarbij biedt Point O fellows professionele individuele ondersteuning en groepsgewijze ondersteuning op basis van de 9 leefgebieden.

Net als in veel klinieken, staat Point O voor het clean zijn en blijven; algehele onthouding. Deze commitment verwachten wij ook en hiervoor wordt ook voor getekend bij de intake in het safe house. Bij ambulante trajecten is dit geen eis voor ondersteuning.

De 9 leefgebieden worden bij intake beoordeeld door een professional en op basis daarvan wordt een plan opgesteld. Maandelijks worden de 9 leefgebieden en doelen geëvalueerd.

Point O is er van overtuigd dat er na het doorlopen van het programma de fellow na een half jaar in staat is terug te keren naar een zelfstandige woning en weer een volledig actieve rol te spelen in de maatschappij.

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers!

Zou je het leuk vinden om ons team te komen versterken?

Wij zijn altijd op zoek naar verschillende kwaliteiten zoals;

  • een actieveling die mee gaat sporten,
  • een buitenmens die graag met de handen in de grond zit om de tuin netjes te houden,
  • een maatje die kan helpen met het orde brengen van financiën,
  • of gewoon een luisterend oor.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf een idee hebt, over hoe jij je wil inzetten binnen ons leuke team? Ook dat horen wij graag!

Zou je het leuk vinden om je horizon te verbreden, je kennis te vergroten en je vaardigheden te ontwikkelen? Wij bieden je vele kansen en mogelijkheden om je te ontwikkelen in ruil voor jou inzet!

Interesse? Bel of mail ons, wij horen heel graag van je!