NÓG MEER VERSLAAFDEN KUNNEN HELPEN

Over ons: de oprichting van Point O.

Het safe house van Point O is opgericht door broer en zus; Peter en Bregje. Peter was zelf jarenlang verslaafd aan coke en alcohol. Na zijn klinische opname was Peter op zoek naar woonruimte. Uiteindelijk werd hij thuis opgevangen door zijn zus. Deze veilige plek bleek zijn redding! Langzaamaan ontstond het idee om samen een safe house te beginnen. Om zo nóg meer verslaafden in herstel te kunnen helpen.

Sinds de oprichting…

Het safe house werd geopend in het najaar van 2017, in de landelijke omgeving van Schaijk. Inmiddels zijn er drie woningen, met een totale community van 18. Ook bieden we ambulante ondersteuning, doen we interventietrajecten en begeleiden we families van verslaafden (in herstel). We zetten ons, samen met organisaties in de regio, in om verslavingen bespreekbaar te maken en de hulp te verbeteren. Je ontdekt meer over onze maatschappelijke betrokkenheid op de pagina Onze betrokkenheid.

De missie van Point O

Point O is een safe house voor verslaafden in herstel, fellows, waar men terecht kan na een klinische opname wanneer er geen solide, nuchtere of veilige thuisbasis is. Óf wanneer men in de regio Noord-Oost Brabant ambulante individuele ondersteuning nodig heeft. Wij staan voor persoonlijke, maatschappelijk betrokken en gezonde zorg.

Onze visie

Net als in veel klinieken, staat Point O voor het clean zijn en blijven; algehele onthouding. Deze commitment verwachten wij ook en hiervoor wordt ook voor getekend bij de intake in het safe house. Bij ambulante trajecten is dit geen eis voor ondersteuning maar richten we de ondersteuning op een clean(er) leven.

Point O is ervan overtuigd met het doorlopen van het traject en een actieve bijdrage je in staat moet kunnen zijn om weer een actieve rol te spelen in de maatschappij.

Ons team

Bregje The-Peters

directie

“Doe het niet alleen, stel je open”

“Ik vind het zo mooi om mensen te zien groeien en ze te zien ontplooien. Het mooiste in mijn werk bij Point O? We zijn erg betrokken bij elkaar. We zijn allemaal mensgericht. Ons motto is niet pamperen maar aanpakken! Zelf haal ik mijn kracht uit mijn familie en vrienden. En uit successen!”

Peter Peters

directie

“Stop niet voordat je er bent, dan zal je er altijd komen”

“Het mooiste aan mijn werk is dat ik mensen kan zien groeien. In ons safe house hebben we een Brabantse mentaliteit. We werken met ons hart en doen altijd een beroep op de kracht van onze bewoners. Ik haal kracht uit het uitdenken en organiseren van efficiënte processen.”

Moniek Reijs

boekhouder


“Wees jezelf!”

“In ons werk mag en kan iedereen zichzelf zijn. Ik ben in mijn werk bij Point O goed opgevangen en ik heb vrienden voor het leven gemaakt. In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan atletiek. Als trainer is het erg leuk om de atletes bij te staan.”

Michelle Bouman

vrijwilliger & ervaringsdeskundige

“Ben selectief in je sociale kring en omring je met mensen die jou positief prikkelen. Sta open voor ontwikkeling en gun jezelf het proces! “Feel the fear and do it anyway!”

“Door mijn functie als vertrouwenspersoon vind ik het mooiste dat ik dichtbij de persoonlijke groei van een bewoner mag meemaken. Ons safe house onderscheidt zich door de empathie, de ervaringsdeskundigheid en de warmte en passie van het team. Dat voel én zie je direct als je binnenkomt. Ik haal mijn kracht uit de vrijheid die ik voel in mijn persoonlijke groei en ontwikkeling.”

Angelique van Hoof

persoonijk begeleider safe house


“Hou vol en blijf in actie! Het is echt de moeite waard. Iedereen heeft recht op een mooi leven, dat kan ook zonder drank, drugs en/of proces verslaving. Stick with the winners!”

“De kracht van Point O is dat we een eenheid vormen die onvoorwaardelijk achter elkaar staan. We zijn erg gegroeid, ik werk al vanaf dag 1 hier en ben overal bij betrokken geweest, en nog steeds. Voor mij is Point O thuiskomen bij m’n tweede huis. Het is zo mooi om mee te mogen groeien in de processen van de bewoners. We werken vanuit ons hart. De bewoners voelen onze betrokkenheid en de warmte die in huis heerst. Eerlijkheid, openheid, bereidwilligheid en de saamhorigheid zijn bij ons “thuis” echt te voelen. Zelf haal ik mijn kracht natuurlijk uit mijzelf, mijn dochter (zij is de wereld voor me), mijn collega’s (vanwege onze band) en in mijn vrije tijd van een saunabezoek met mijn vriend of leuke dingen doen met vriendinnen.”

Gerald van Hintum

teamleider safe house

 

“Actie, reactie, resultaat!”

“Het is voor mij een privilege om de groei van onze bewoners van dichtbij mee te mogen maken. Dat ik er onderdeel van uit mag maken, samen met mijn fantastische collega’s en op geweldige locaties. Dat maakt het een magische plek!

We bieden een actief programma. We zijn erg betrokken en werken allemaal uit ons hart. Zelf haal ik kracht uit mijn manier van leven en het werk samen met mensen. Maar ook uit mijn privéleven, zoals mijn vrouw en zoontje. Ik wil in ontwikkeling blijven: persoonlijk, op spiritueel vlak en qua werk.

Ik hou van sporten, gezelligheid, een dagje sauna, wandelen in de natuur met onze hond en van mijn werk.”

Kom jij ons team versterken?

 Bij Point O kun je je horizon verbreden, je kennis vergroten en diverse vaardigheden ontwikkelen. We bieden je vele kansen en mogelijkheden, in ruil voor jouw inzet. Interesse? Bel of mail ons, wij horen heel graag van je!

Wij hebben vacatures onder andere vrijwilligers, groepswerkers, een huismeester en stage marketing en communicatie. Kijk op onze vacature pagina voor uitgebreide functie omschrijvingen.

Mirthe van Haren

persoonlijk begeleider safe house

“Blijf altijd werken aan je herstel en “accept the things you cannot change”

“Point O is een super mooie plek om stage te mogen lopen. Het is erg leerzaam en divers. We werken allemaal vanuit ons hart en dat is mooi om te zien. Bij Point O weet iedereen wat er van hem of haar verwacht wordt, iedereen wordt op een gelijke manier behandeld en we gaan op een gelijke manier met elkaar om. Dit maakt het een fijne plek. Ik haal zelf kracht uit mijn familie, vrienden en collega’s.”

Paulien Van Den Berk

vrijwilliger Point O Academy

“Bekijk het dag voor dag en loop niet in 7 sloten tegelijk!”

“In mijn vrijwilligerswerk kan ik iets betekenen voor een ander. Ik hoor bij een geweldig team waar ik veel van leer. Bij Point O heerst een ontspannen sfeer. Het voelt echt als thuiskomen: heel warm en knus. Als het bij mij zelf even niet meezit, besef ik me wat allemaal wél gelukt is tijdens mijn eigen herstel. Daar haal ik kracht en motivatie uit!”

Roy van Deijne

persoonlijk begeleider en sport coach

“Je bent nooit te oud om te leren of te doen, maar je komt geen stap verder of wordt oud als je het niet meer doet. Geniet van de kleine dingen en volg je hart voor geluk!”

Het mooiste aan mijn werk is de waardering, de openheid en de gemoedelijke sfeer. Point O is anders door de warmte en openheid. Hier worden je de benodigde hulpmiddelen toegereikt, om te kunnen bouwen aan een mooie toekomst. Ik haal kracht uit de dankbaarheid, de gezellige sfeer en de waardering van de bewoners en begeleiders. En uit sporten, fitness en spel!

Hans Smith

naasten en familie counselor

“De weg is er, de wil is aan jou

Men spreekt weleens ‘een reis van 1000 km begint bij de eerste stap’ dat is de meest moeilijke stap. De stap naar een beter leven door van je middelen en/of gedragsafhankelijkheid (verslaving) af te komen is er zo een. Als familiecounselor begint mijn werk als die fase, gedwongen of door een situatie, al dan niet door andere oorzaken. Het is steeds weer mooi om dit ambulante proces met de naasten (familie) aan te gaan, en te zien dat het vaak voor de herstellende persoon maar zeker ook voor de naasten veel rust geeft in dat proces.”

Joey de Hart

persoonlijk begeleider safe house

Niet waar we vandaan komen telt, maar waar we heen gaan!

Bij Point O heerst er verbondenheid, wij staan niet tegenover maar naast de bewoner, we bekijken iedereen zijn herstelproces individueel zodat we het beste aansluiting kunnen bieden bij hem/haar wensen en behoeftes, kort gezegt; We faciliteren op maat. Ik ben enorm blij om in dit fantastische team te mogen werken en dan nog maar te zwijgen over de geweldige bewoners. “Wat een kanjers!”

Zelf ben ik pas vader geworden van een prachtkind ik ben blij dat ik nu ook zijn groei mee mag maken

Nena Mobach

kwaliteitsmanager

“Out of the comfort zone is where the magic happens”

“Zowel in mijn werk als privé ga ik graag uitdagingen aan en vind ik het gaaf om mezelf te blijven ontwikkelen als mens. Voor mij als persoon is me verbonden voelen erg belangrijk, met de mensen om mij heen en de plekken waar ik ben. In  mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur, veel op reis en ben ik gek op grenzen verleggen met outdoor sporten en off road rijden.

Een enthousiast team met passie voor de doelgroep die er echt staan voor elkaar en voor onze cliënten. Binnen Point O wordt echt gekeken naar de persoon en krijg je alle kansen om te ontwikkelen en te groeien als professional en als mens.

Ik vind het fantastisch om iemand te zien ontwikkelen en terug in zijn eigen kracht te zien komen. Voor mij is het de uitdaging om mensen zo goed mogelijk te ondersteunen zodat zij hun eigen pad kunnen gaan bewandelen. Wanneer iemand zijn kracht hervindt raakt me dit keer op keer, dat is wat het werk zo bijzonder maakt. Voor mij is verbondenheid erg belangrijk, iets wat ik bij point O binnen het team en de visie absoluut heb gevonden.”

Kim Romijnders

medewerker casemanagement

“Behandel een ander zoals je zelf ook behandeld wilt worden.”

“Ik regel het casemanagement binnen Point O. Verder ben ik verantwoordelijk voor de invulling en het aansturen van de themadag voor bewoners op woensdag.

Sinds ik zelf in herstel ben wilde ik graag op een plek werken waar ik iets voor iemand anders in een soortgelijke situatie zou kunnen betekenen. Bij Point O krijg ik alle ruimte om te onderzoeken wat bij mij past. Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik vind het erg mooi dat bij Point O voorop staat dat ieder individu, zowel de bewoners van het safe house, de ambulante cliënten maar zeker ook de medewerkers, in zijn of haar eigen kracht werkt aan persoonlijke groei en ontwikkeling.
Mijn kracht op werkgebied haal ik uit onderdeel zijn van een team en de betrokkenheid voor elkaar en de cliënten. Ook krijg ik energie van de mogelijkheid mezelf te blijven ontwikkelen en te groeien. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, paardrijden en lekker uit eten!”

Daniel van Hal

teamleider ambulant

Daniel van Hal“ Geloof in jezelf en ga ervoor! “

“Het is mooi om een onderdeel te kunnen zijn van de persoonlijke groei en ontwikkelingen waardoor iemand weer positief in het leven komt te staan!
Dit doen wij bij Point O met een zeer enthousiast en gedreven team, waarbij een huiselijk sfeer binnen de gehele organisatie heerst. Wat er voor zorg draagt dat een ieder zichzelf kan zijn en er daardoor ook een sterke verbinding met de doelgroep is.

Ik krijg energie van de ontwikkeling die anderen doormaken en door hen op te zien bloeien, waardoor zij steeds meer geloof in zichzelf krijgen. Ik haal kracht uit samenwerking en door te kijken naar de mogelijkheden!”

Mark van den Bosch

vrijwilliger en klusjesman

Mark van den Bosch

Keyanna Thomassen

casemanager

“Vallen en opstaan, leren en doorgaan

Point O is één grote familie en stap voor stap leer ik hoe mooi het is om daar een deel van uit te mogen maken. Er is ruimte en gewilligheid, ze denken allemaal met je mee. Iedereen wordt gesteund en begeleid in zijn of haar kracht.”

Henriëtte van der Loop

administratief medewerker

Henriette

“Kijk vooruit en geniet van de dag!”

“Vanaf het eerste moment dat ik binnen kwam bij Point-O voelde ik de warmte, de collegialiteit en het “we doen het samen” gevoel. Ik mag mezelf zijn.

Ik ben trots en gelukkig met mijn man en onze 2 kinderen , die ondertussen al zelfstandig wonen. Daarnaast spelen onze Franse bulldoggen een belangrijk deel van ons gezin. De hobby en kennis van dit ras heb ik over genomen van mijn vader. Samen genieten we van onze zelfbouw bus camper ,waar we regelmatig me op stap gaan. Van kleine tripjes tot een geweldige reis in Europa. En sinds een paar weken mag ik Point – O toevoegen aan mijn geluk. Ik hoor er weer bij, heb een super leuke baan met geweldige collega’s.”

Frans Verstappen

persoonlijk begeleider ambulant

“Acceptatie van de werkelijkheid kan leiden tot een solide herstel”

“Ervaringsdeskundigheid is een onderdeel van mijn vak. Ik heb daarvoor gekozen omdat ik mijn eigen expertise wil toepassen op het herstel van anderen. De visie die Point-O uitdraagt sluit aan op hoe ik herstel zie. Volledige abstinentie van middelen en alcohol is, naar mijn mening, een pre om je verslaving onder controle te krijgen en daardoor een beter leven te kunnen gaan leiden. Point-o biedt hiermee voor een ieder de veiligheid om dit pad in te mogen slaan en deze gezamenlijk te bewandelen.

Ik haal kracht uit balans in het leven. Ontspanning die ik vind in natuur, Quality time met mijn sociaal netwerk van familie en vrienden, activiteiten en sport.”

Kim Honders

persoonlijk begeleider safe house

“Een warme, mensgerichte, persoonlijke en betrokken aanpak dat is waar Point O voor staat en waar ik mijzelf graag voor inzet!”

“Trots dat ik een deel van dit team mag uitmaken.

Graag sta ik voor een ander klaar en krijg ik energie van uitdaging in het werkveld waarbij ik mijzelf kan prikkelen, ontwikkelen en verdiepen.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met creatieve activiteiten, dierenverzorging en social activiteiten.”

Ellen Ebbenn-van Aggelen

naasten en familie counselor

“Verslaving is een familieziekte. Begeleiding van het proces van de hele familie biedt de meeste kansen op herstel voor de verslaafde en zijn/haar familie.”

“De visie van de contextuele herstelbenadering sluit aan bij mijn visie en motto. Daarnaast sta ik zeer achter de rehabiliterende benadering die gericht is op herstel binnen de leefgebieden van de cliënt.

De voortvarende en doortastende aanpak door de oprichters van Point O vind ik veel belovend. Waar haal ik mijn kracht uit? Uit de herstelprocessen van de naasten en de zichtbare effecten daarvan bij het verslaafde  familielid. Als dit herstel ook systemisch positieve resultaten heeft.”

Toby

waakhond

“Ik ben altijd blij om je te zien en sta open om geaaid te worden”