Wij werken aan herstel in een veilige omgeving

“Dit safe house is mijn redding geweest!”

Safehouse in Noord-Brabant

Het safe house van Point O is een tijdelijke woning voor verslaafden in herstel in Noord-Brabant. In Schaijk bieden wij jou een rustige omgeving met alle begeleiding voor je herstel. Ondertussen draai je ‘gewoon’ mee in de maatschappij, je werkt of doet vrijwilligerswerk. Dat is herstellen met een zekere mate van zelfstandigheid. Zo kun jij zelf actief aan je herstel werken.

‘Je eigen rol pakken in een veilige omgeving, met veel sociale controle’ (bewoner safe house)

Doelgroep van het safe house
We bieden professionele één op één ondersteuning en ondersteuning aan de hand van begeleiding in groepen. Over onze werkwijze met de 10 leefgebieden lees je meer op onze pagina Onze aanpak. Het safe house richt zich op verslaafden in herstel;

  • zowel mannen als vrouwen;
  • die meerderjarig zijn;
  • met een grote mate van zelfstandigheid;
  • die erg gemotiveerd zijn;
  • die clean zijn én willen blijven;
  • die een behandelprogramma hebben afgerond .
Tijdelijke woonplaats
Na een klinische opname kom je direct in het safe house van Point O wonen. Dit is voor minstens een half jaar je vaste woonplaats. We hebben een safe house op 3 verschillende locaties. Je start in het moederhuis en verhuist dan naar een doorstroomhuis in de buurt. Hier is minder begeleiding en meer vrijheid. Zo word je al tijdens je traject uit je comfortzone gehaald. Dit helpt je om de volgende stap te maken, naar een nieuwe toekomst.

‘De rustige omgeving geeft mij ook rust’ (bewoner safe house)

Dit is ons safe house

Niet meer terugvallen
Een eerste stap in de behandeling is het stoppen met drugs en alcohol. Een volgende stap is niet meer beginnen. Het proces om dit te behalen heet terugvalpreventie. Tijdens deze meetings leer je om niet terug te vallen in een ongewenst gedragspatroon wat leidt tot gebruik.
Thema meetings
Bij de thema meeting behandelen we steeds andere onderwerpen. Deze thema’s hebben te maken met één van de leefgebieden. Een thema wordt eerst ingeleid en daarna volgt een groepsbespreking onder begeleiding. Zo gaat het leefgebied ‘Zingeving’ over het doel en de zin van het leven. Wij geloven dat iedereen talenten heeft. Daarom motiveren en activeren we onze bewoners om deze talenten te ontdekken. Bijvoorbeeld door creatief bezig te zijn.
In beweging
Ook werken aan je gezondheid vinden we belangrijk. Goed voor jezelf zorgen, zelfvertrouwen opbouwen en lichamelijke gezondheid staan centraal tijdens het sport uur. Eén uur per week sport je verplicht in groepsverband. En je hebt de mogelijkheid om één op één aan je gezondheid werken met onze sportcoach.
Dagopening
Iedere ochtend gezamenlijk inchecken. Samen met je huisgenoten neem je de dag door en maak je verbinding. De dagopening zorgt voor het terugbrengen van een gezond dag- en nachtritme. En voor een rustige, gezamenlijke start van de dag.
Na je opname
Wil je graag actief werken aan je herstel in ons safe house met hulp van ons professionele team? Neem dan contact met ons op. We sturen je dan een intake informatiepakket op. Met een Skypegesprek gaan we na of we jou een plek kunnen bieden.

Liever thuis aan de slag, mét alle ondersteuning van Point O? Dan is onze ambulante ondersteuning iets voor jou!

Safe house

In een veilige, rustige, Brabantse omgeving actief werken aan herstel van je verslaving.

Lees meer over ons safe house

Ambulant

Thuis actief werken aan het herstel van
je verslaving, met alle ondersteuning van Point O.
Ga naar onze ambulante ondersteuning

Naasten ondersteuning

Onze begeleiding voor familieleden van verslaafden staat jouw gezin tijdens het herstel bij.
Bezoek de pagina over naasten ondersteuning

 

Interventies

Maak jij je ernstige zorgen over een verslaafde in je naaste omgeving?

Kom in actie met onze interventies

Een terugbelverzoek is zo gedaan...

10 + 9 =

Of neem contact op:

 
Of stuur een e-mail naar info@point-o.nl

Op werkdagen zijn wij tevens te bereiken op nummer: 0486 – 43 66 42