0486-436642 info@point-o.nl

Samen herstellen, als geheel herstellen

 

Een verslaving is een probleem van een hele familie

Naasten ondersteuning

Point O begeleidt families en andere naasten van verslaafden en verslaafden in herstel. Natuurlijk focust een behandeling van een verslaafde zich op de verslaafde zelf. Maar de omgeving van een verslaafde speelt een belangrijke rol. Point O biedt intensieve begeleiding van familieleden. De ondersteuning die aangeboden wordt door Point O bestaat uit twee verschillende trajecten. U kan deelnemen aan familiebijeenkomsten met lotgenoten, om ervaringen te delen en kennis op te doen over het omgaan met een verslaving. Ook kan u er voor kiezen een persoonlijk traject in te gaan met uw gezin onder begeleiding van een ervaren familie counselor.

‘Je eigen rol pakken in een veilige omgeving, met veel sociale controle’ (bewoner safe house)

– Traject begeleiding van het gezin

Tijdens het herstel van een verslaving komt er als familielid een hoop op je af. Door de ondersteuning van onze betrokken begeleiders helpen we jou bij dit gehele traject. We coachen het gezin bij het begrijpen van de gevolgen van een verslaving. Ook helpen we bij het verwerken hiervan. Met de familie en de verslaafde (in herstel) bespreken we de invloed op het gezin. En we bieden begeleiding om de relatie te verbeteren. Voor de individuele begeleiding van een gezin werken we samen met zeer ervaren familie counselor: Hans Smith (VICB)

– Naasten programma

Bij onze familiebijeenkomsten brengen we familieleden van verslaafden (in herstel) samen. Als lotgenoten kun je informatie uitwisselen en met elkaar in gesprek gaan. Het delen van ervaringen voelt goed en maakt je sterker. Wij bieden een veilige omgeving én begeleiding. Want samen sta je sterker.

Hieronder leest u meer én kan u zich direct aanmelden voor ons eerst volgende naasten programma.

Vierdelig naasten programma

Bent u een naaste van een verslaafde? Wij bieden een vierdelig naasten programma geheel afgestemd op de vragen en behoeften van naasten van verslaafden.

In vier woensdag avonden veel kennis en ervaring opdoen in een solide herstel als gezin, ouders en naasten. Een intensief programma onder leiding van zeer ervaren begeleiding speciaal voor naasten van verslaafden. Het eerst volgende vier delige programma gaat van start op 7 mei 2019. Het is een aaneengesloten programma van vier avonden die plaats vinden op 7 mei – 15 mei – 29 mei en 12 juni 2019.

Geef u direct op door hiernaast het formulier in te vullen. Let op! De kosten voor deze vier avonden, dus het gehele programma is € 350,- per ouderpaar/ tweetal, voorafgaand aan deelname te voldoen.

Heeft u nog vragen? Bel ons of stuur een e-mail. 

Opgeven voor naasten programma:

14 + 12 =

Safe house

In een veilige, rustige, Brabantse omgeving actief werken aan herstel van je verslaving.

Lees meer over ons safe house

Ambulant

Thuis actief werken aan het herstel van
je verslaving, met alle ondersteuning van Point O.
Ga naar onze ambulante ondersteuning

Naasten ondersteuning

Onze begeleiding voor familieleden van verslaafden staat jouw gezin tijdens het herstel bij.
Bezoek de pagina over naasten ondersteuning

 

Interventies

Maak jij je ernstige zorgen over een verslaafde in je naaste omgeving?

Kom in actie met onze interventies

Of neem contact op:

 

Neem contact op met Point O

Of stuur een e-mail naar info@point-o.nl

Op werkdagen zijn wij tevens te bereiken op nummer: 0486 – 43 66 42