Samen herstellen, als geheel herstellen

 

Een verslaving is een probleem van een hele familie

Naasten ondersteuning

Point O begeleidt families en andere naasten van verslaafden én verslaafden in herstel. Natuurlijk focust een behandeling van een verslaafde zich op de verslaafde zelf. Maar de omgeving van een verslaafde speelt ook een belangrijke rol. Point O biedt intensieve begeleiding van familieleden. Er kan gekozen worden tussen twee verschillende trajecten van ondersteuning door Point O. U kan deelnemen aan familiebijeenkomsten met lotgenoten, om ervaringen te delen en kennis op te doen over het omgaan met een verslaving (naasten cursus). Ook kan u er voor kiezen een persoonlijk traject in te gaan met uw gezin onder begeleiding van een ervaren familie counselor (traject begeleiding van het gezin).

‘Je eigen rol pakken in een veilige omgeving, met veel sociale controle’ (bewoner safe house)

– Traject begeleiding van het gezin

Tijdens het herstel van een verslaving komt er als familielid een hoop op je af. Door de ondersteuning van onze betrokken begeleiders helpen we jou bij dit gehele traject. We coachen het gezin bij het begrijpen van de gevolgen van een verslaving. Ook helpen we bij het verwerken hiervan. Met de familie en de verslaafde (in herstel) bespreken we de invloed op het gezin. En we bieden begeleiding om de relatie te verbeteren. Voor de individuele begeleiding van een gezin werken we samen met zeer ervaren familie counselor: Hans Smith (VICB)

– Naasten cursus in samenwerking met Praktijk voor Naasten van Verslaafden – Ellen Ebbenn

Bij onze naasten cursus brengen we naasten en familieleden van verslaafden (in herstel) samen. Onder leiding van ervaren familie counselors wordt kennis bijgebracht over de verschillende facetten van de ziekte van verslaving. Hoe ziet een behandeling eruit, wat gebeurt er precies tijdens de actieve verslaving en hoe kan je je naaste optimaal ondersteunen in herstel. Deze cursus richt zich niet alleen op het herstel proces maar brengt ook inzichten in codependentie en hoe om te gaan met verslaving in je omgeving.

NAASTEN CURSUS – najaar 2020

Ben je een naaste van een verslaafde? Wij bieden een vierdelig naasten cursus* geheel afgestemd op de vragen en behoeften van naasten van verslaafden. Deze cursus is zowel interessant als er sprake is van actief gebruik én herstel.

In vier donderdag avonden veel kennis en ervaring opdoen in een solide herstel als gezin, ouders en naasten. Een intensieve cursus onder leiding van zeer ervaren counselors, speciaal voor naasten van verslaafden.

Geef u direct op door hiernaast het formulier in te vullen. Let op! De kosten voor deze vier avonden, dus het gehele programma is € 200,- per persoon, voorafgaand aan deelname te voldoen, hiervoor ontvang je een factuur.

Heeft u nog vragen? Bel ons of stuur een e-mail. 

Noteer alvast deze data in je agenda:

  • Deel 1: Donderdag 1 oktober 2020  –  19.30 uur
  • Deel 2: Donderdag 8 oktober 2020  –  19.30 uur
  • Deel 3: Donderdag 15 oktober 2020  –  19.30 uur
  • Deel 4: Donderdag 22 oktober 2020  –  19.30 uur

* Deze cursus zal enkel doorgaan wanneer er een minimaal aantal deelnemers zijn.

Opgeven naasten cursus najaar 2020:

12 + 13 =

Safe house

In een veilige, rustige, Brabantse omgeving actief werken aan herstel van je verslaving.

Lees meer over ons safe house

Ambulant

Thuis actief werken aan het herstel van
je verslaving, met alle ondersteuning van Point O.
Ga naar onze ambulante ondersteuning

Naasten ondersteuning

Onze begeleiding voor familieleden van verslaafden staat jouw gezin tijdens het herstel bij.
Bezoek de pagina over naasten ondersteuning

 

Interventies

Maak jij je ernstige zorgen over een verslaafde in je naaste omgeving?

Kom in actie met onze interventies

Of neem contact op:

 
Of stuur een e-mail naar info@point-o.nl

Op werkdagen zijn wij tevens te bereiken op nummer: 0486 – 43 66 42