Wij werken aan herstel

“Onze unieke werkwijze zorgt voor een solide basis”

Onze aanpak bij herstel

Werken aan een nieuwe toekomst, zónder verslaving. We ondersteunen jou daar stappen in te zetten door onze hulp bij verslaving. Vanuit ons ambulante traject begeleiden we je om thuis in actie te komen. Een nieuw leven aan te gaan met de zorg, ondersteuning en betrokkenheid die daarvoor nodig is. Durf jij de stap te zetten ons te bellen? Dan durven wij direct de ondersteuning te starten.

Een nieuw leven

Wij werken vanuit ons hart, samen met elkaar. Positief en door het herstellen van relaties. Onze begeleiders helpen je stap voor stap naar een nieuw leven. Met een concreet plan op basis van de 10 leefgebieden, waarin je werkt aan jezelf.

Na het afronden van het traject keren onze bewoners terug naar een zelfstandige woning. Én kunnen ze weer een actieve rol spelen in de samenleving. Daar zijn we bij Point O van overtuigd!

Gezondheid en succes

Goed voor jezelf zorgen, zelfvertrouwen opbouwen, lichamelijke gezondheid en succes behalen, vinden we voor iedereen belangrijk. Daarom werken we aan sport, bewegen, sociale controle en een goed teamverband. Om zo gezond te blijven en successen te halen. Wil jij je inzetten voor een goede gezondheid? Vraag dan naar onze sportcoach!

Onze ondersteuning

Je werkt aan de vooraf bepaalde leefgebieden en gaat actief aan de slag met jouw eigen doelstellingen, samen met onze professionele hulp. Bij Point O maken we gebruik van de filosofie van het 12 stappen Minnesota model. Onze ondersteuning bestaat uit:

  • begeleiding bij het zelf werken aan de 10 leefgebieden;
  • het volgen van meetings;
  • het werken aan de 12 stappen.

Het trajectplan

Door de 10 leefgebieden werk je aan een nieuwe toekomst. Van het herstellen van de verslaving, tot meedoen in de maatschappij. Tijdens het intake gesprek wordt samen met onze professionele begeleiders bekeken wat we voor je kunnen betekenen. Daarna wordt er samen een plan opgesteld: het trajectplan. Maandelijks bespreken jij en je begeleider de 10 leefgebieden en doelen. In overleg passen we het plan samen aan.

De 10 leefgebieden

Dagbesteding

Ik heb een nuttige dagbesteding in de vorm van werk of vrijwilligerswerk waarmee ik een actieve bijdrage lever aan de maatschappij en ik mijzelf kan ontplooien.

Zingeving

Ik weet waarom ik hier ben en heb een doel in mijn leven.

Psychisch functioneren

Ik heb inzicht in en controle op mijn psyche. Wanneer ik denk de controle te verliezen weet ik hoe ik mijzelf kan helpen of weet ik waar en hoe ik hulp kan vragen. 

Sociaal functioneren

Mijn sociale netwerk heeft positieve invloed op mijn persoon. 

Praktisch functioneren

Ik ben in staat mijn eigen leven te organiseren en bezigheden in te plannen op basis van prioriteiten die ik goed weet te stellen. 

Huisvesting

Ik heb een veilig (t)huis en ben me bewust van de triggers die een woonomgeving met zich mee brengen. 

Lichamelijk functioneren

Ik ben me bewust van een gezonde leefstijl. Zorg goed voor mijn lichaam door gezond te eten en voldoende te bewegen. 

Financieel beheer

Ik heb inzicht in en controle op mijn financiën. 

Herstel

Ik werk aan mijn stappen en besef dat ik dit altijd zal moeten blijven doen, want dat is mijn medicijn.

Verslaving

Ik ken en herken mijn triggers, weet hoe ik om moet gaan met mijn verslaving. Ook ben ik me bewust van de ontwikkeling van crossaddictions.

Safe house

In een veilige, rustige, Brabantse omgeving actief werken aan herstel van je verslaving.

Lees meer over ons safe house

Ambulant

Thuis actief werken aan het herstel van
je verslaving, met alle ondersteuning van Point O.
Ga naar onze ambulante ondersteuning

Naasten ondersteuning

Onze begeleiding voor familieleden van verslaafden staat jouw gezin tijdens het herstel bij.
Bezoek de pagina over naasten ondersteuning

 

Interventies

Maak jij je ernstige zorgen over een verslaafde in je naaste omgeving?

Kom in actie met onze interventies