WIJ WERKEN AAN HERSTEL

Samen met een persoonlijk begeleider en je fellows zet je je leven weer op de rit. Hier heb je de rust, regelmaat en tijd om te werken aan een solide basis voor een nieuwe toekomst.

De ondersteuning

De ondersteuning bestaat bij Point O uit de vooraf geïnventariseerde 9 leefgebieden met bijbehorende individueel geformuleerde doelstellingen per fellow. Point O hanteert de filosofie van het 12 stappen Minnesota model.

Hier lees je over hoe je bij Point O werkt aan de 9 leefgebieden en actief in herstel blijft.

 

De ondersteuning is samen te vatten in:

Zelf werken aan de 9 leefgebieden

en het volgen van meetings en werken aan de 12 stappen.

Dit is waar je naar toe werkt aan de hand van de 9 leefgebieden

Dagbesteding

Ik heb een nuttige dagbesteding in de vorm van werk of vrijwilligerswerk waarmee ik een actieve bijdrage lever aan de maatschappij en ik mijzelf kan ontplooien.

Zingeving

Ik weet waarom ik hier ben en heb een doel in mijn leven.

Psychisch functioneren

Ik heb inzicht in en controle op mijn psyche. Wanneer ik denk de controle te verliezen weet ik hoe ik mijzelf kan helpen of weet ik waar en hoe ik hulp kan vragen. 

Sociaal functioneren

Mijn sociale netwerk heeft positieve invloed op mijn persoon. 

Huisvesting

Ik heb een veilig (t)huis en ben me bewust van de triggers die een woonomgeving met zich mee brengen. 

Lichamelijk functioneren

Ik ben me bewust van een gezonde leefstijl. Zorg goed voor mijn lichaam door gezond te eten en voldoende te bewegen. 

Praktisch functioneren

Ik ben in staat mijn eigen leven te organiseren en bezigheden in te plannen op basis van prioriteiten die ik goed weet te stellen. 

Financieel beheer

Ik heb inzicht in en controle op mijn financiën. 

Verslaving

Ik werk aan mijn stappen en besef dat ik dit altijd zal moeten blijven doen, want dat is mijn medicijn. 

Terugval preventie meeting

Herstel is meer dan abstinent leven. De eerste stap in behandeling is het stoppen van drugs en alcoholgebruik. De volgende stap is om niet weer te beginnen. Het proces om dit te bewerkstelligen heet terugvalpreventie.

Wat is terugvalpreventie?

Het gericht nemen van maatregelen en/of het doelbewust in acht nemen daarvan om terugvallen in een ongewenst gedragspatroon te voorkomen; preventie van terugval in een ongewenst gedragspatroon.

Terugvalpreventie en de thema-avond zijn een belangrijke tool in het proces van Point O. Samen vormen zij een solide basis om het vroegtijdig leren signaleren van oude gedragspatronen en om deze te veranderen. Elke avond heeft een ander opdracht die individueel wordt gemaakt maar in groepsverband wordt besproken.

Thema avond meeting

Tijdens de thema avond meeting komen uiteenlopende onderwerpen aan de orde. Bijvoorbeeld onderwerpen die te maken hebben met persoonlijk en sociaal functioneren (zowel zelfstandig, in de groep als in de samenleving). Thema’s welke allen gerelateerd zijn aan zingeving, worden besproken vanuit actueel perspectief. Een thema wordt eerst ingeleid, waarna een groepsbespreking onder begeleiding volgt.

Bij zingeving gaat het om vragen die betrekking hebben op het doel en de zin van het leven. Hierbij gaat het vooral om de beleving van de fellow. Bij Point o geloven wij dat iedereen talenten heeft en wij willen fellows dan ook motiveren en activeren om zijn of haar talenten te ontdekken. Dit doen wij door te motiveren dingen te gaan ontdekken en ondernemen.

Vraag direct het intake informatie pakket aan:

10 + 3 =

Of neem contact op:

Neem contact op met Point O

Of stuur een e-mail naar info@point-o.nl

Op werkdagen zijn wij tevens te bereiken op nummer: 0486 – 43 66 42