Samen herstellen, samen leven in een serene omgeving

“Een unieke plek voor vrouwen”

Beschermd wonen voor vrouwen

Op een bijzondere plek in een rustige omgeving biedt Point O een tijdelijke, beschermde woonomgeving voor (jong)volwassen vrouwen die herstellen van een verslaving. De locatie is een voormalig klooster waar we je verder begeleiden in je herstel van verslaving en andere onderliggende problemen.

‘Je eigen rol pakken in een veilige omgeving, met veel sociale controle’ (bewoner safe house)

Beschermd wonen voor vrouwen
De professionele ondersteuning die de vrouwen krijgen die samenwonen in ‘het Klooster’ is zowel één-op-één als in groepen. Deze unieke beschermde woonvorm is gericht op meerderjarige vrouwen van alle leeftijden die gemotiveerd zijn te herstellen en hierbij ondersteuning willen. Als je bij ons wilt komen ben je clean én wil je dat blijven. Naast een de hoofddiagnose is er oog voor onderliggende problematiek. Je hebt al een behandelprogramma voor verslaving gevolgd en deze ondersteuning is een vervolg daarop.

Combinatie van herstel, ondersteuning en behandeling
De eerste stap in jouw behandeling is het stoppen met drugs, alcohol en middelengebruik. Daarna start bij ons je terugvalpreventie; je proces om niet meer te beginnen. We helpen je om niet meer terug te vallen in een ongewenst patroon dat leidt tot gebruik. Onderdeel van dit programma is het aanpakken van onderliggende problemen. De combinatie van herstel, ondersteuning en behandeling met ons eigen team is uniek en zorgt voor een solide herstel. Dit doen we in samenwerking met organisaties zoals traumacentra om voor jou het beste resultaat te behalen.

‘De rustige omgeving geeft mij ook rust’ (bewoner safe house)

Welkom in ‘het Klooster’

Een gezond ritme
Elke dag beginnen we samen. We nemen de dag door en je maakt verbinding met jezelf én met elkaar. Zo starten we elke dag rustig op. Dit zorgt voor het terugbrengen van een gezond dag- en nachtritme. Je gezondheid is natuurlijk van groot belang. Goed zorgen voor jezelf, zelfvertrouwen opbouwen en lichamelijke gezondheid staan centraal. Dat vullen we onder andere in met sport en bewegen onder leiding van een lifestylecoach en koken en eten in groepsverband met een uitgebalanceerd dieet.

Het klooster
De bijzondere locatie van onze beschermde woonomgeving voor vrouwen was tot eind jaren 90 als klooster in gebruik door de Zusters van Kostbaar Bloed: een plek met allure en een serene omgeving. Rust, reinheid, regelmaat en respect vormden de basis voor de leefwijze van de zusters. Principes die Point O onderschrijft. Het programma dat we bieden in het klooster heeft daarom ook veel weg van de serene leefwijze van de zusters met veel respect voor jezelf, elkaar en betrokkenheid bij de omgeving. De invulling van het programma is gebaseerd op de 12- stappen methodiek en biedt structuur en invulling aan je nieuwe leven.

Sport en voeding
Ook werken aan je gezondheid vinden we belangrijk. Goed voor jezelf zorgen, zelfvertrouwen opbouwen en lichamelijke gezondheid staan centraal tijdens het sport uur. Eén uur per week sport je verplicht in groepsverband. Gezamenlijk koken en eten draagt bij aan de saamhorigheid en bewust omgaan met gezonde voeding en een gezond lichaam.

Meditatie en bezinning
Iedere ochtend gezamenlijk inchecken, bij jezelf en bij elkaar. Samen en in de groep neem je de dag door en maak je verbinding met elkaar en met jezelf. De dagopening zorgt voor het terugbrengen van een gezond dag- en nachtritme. En voor een rustige, gezamenlijke start van de dag.

Na je opname
Wil je graag actief werken aan je herstel in deze bijzondere beschermd wonen plek met behulp van ons professionele team? Neem dan contact met ons op. We sturen je dan een intake informatiepakket op. Met een Skypegesprek gaan we na of we jou een plek kunnen bieden.

Liever thuis aan de slag, mét alle ondersteuning van Point O? Dan is onze ambulante ondersteuning iets voor jou!

Safe house

In een veilige, rustige, Brabantse omgeving actief werken aan herstel van je verslaving.

Lees meer over ons safe house

Ambulant

Thuis actief werken aan het herstel van
je verslaving, met alle ondersteuning van Point O.
Ga naar onze ambulante ondersteuning

Naasten ondersteuning

Onze begeleiding voor familieleden van verslaafden staat jouw gezin tijdens het herstel bij.
Bezoek de pagina over naasten ondersteuning

 

Interventies

Maak jij je ernstige zorgen over een verslaafde in je naaste omgeving?

Kom in actie met onze interventies