Samen herstellen, samen leven in een serene omgeving

“Een unieke plek voor vrouwen”

Beschermd wonen voor vrouwen

Deze bijzondere beschermd wonen plek voor vrouwen van Point O is een tijdelijke woning voor verslaafden in herstel in Noord-Brabant. We bieden jou een rustige omgeving met alle begeleiding voor je herstel. ‘Het klooster’ zoals we de locatie noemen is een bijzondere plek waar vrouwen samen wonen, leven en herstellen van verslaving en andere onderliggende problematiek.

‘Je eigen rol pakken in een veilige omgeving, met veel sociale controle’ (bewoner safe house)

Doelgroep van beschermd wonen voorziening voor vrouwen
We bieden professionele één op één ondersteuning en ondersteuning aan de hand van begeleiding in groepen. Over onze werkwijze met de 10 leefgebieden lees je meer op onze pagina Onze aanpak. Het safe house richt zich op verslaafden in herstel;

  • speciaal en uniek voor vrouwen;
  • die meerderjarig zijn;
  • met een ondersteuningsvraag op het gebied van herstel;
  • die erg gemotiveerd zijn;
  • die clean zijn én willen blijven;
  • één of meer (chronische) aandoeningen hebt naast de hoofddiagnose waar de meeste aandacht naar uitgaat (comorbiditeit);
  • die een behandelprogramma hebben gevolgd voor verslaving en verdere behandeling behoeven.

Tijdelijke woonomgeving voor het werken aan herstel
Om in aanmerking te komen voor een plek in ‘het klooster’ zoals we deze bijzondere locatie noemen is bereidheid een van de belangrijkste criteria. Je wil werken aan een beter leven, bereid om behandeling en begeleiding aan te gaan. Bij Point O staat openheid, eerlijkheid en bereidheid hoog in het vaandel. Voor deze plek voegen we daar de waarde respect aan toe.

Het klooster is voor minimaal 9 maanden je vaste woonplaats.

‘De rustige omgeving geeft mij ook rust’ (bewoner safe house)

Dit is ‘het klooster’

Niet meer terugvallen
Een eerste stap in de behandeling is het stoppen met drugs, alcohol en middelen gebruik. Een volgende stap is niet meer beginnen. Het proces om dit te behalen heet terugvalpreventie. Tijdens deze meetings leer je om niet terug te vallen in een ongewenst gedragspatroon wat leidt tot gebruik. Het aanpakken van onderliggende problematieken zoals trauma is onderdeel van het programma van herstel. In huis én in samenwerking met gerenommeerde organisaties maken het mogelijk de beste combinatie te maken tussen herstel en het aangaan van behandeling.

‘Het klooster’
Tot eind jaren ’90 is het klooster gebruikt door de Zusters van Kostbaar Bloed. Dit maakt het klooster een bijzondere plek met allure en een serene omgeving. We leren van hoe de zusters samen leefden met rust, reinheid, regelmaat en respect. Principes die ook bij Point O uitgedragen worden. Het programma dat we bieden in het klooster heeft daarom ook veel weg van de serene manier van leven met veel respect voor jezelf, elkaar en de omgeving. De invulling van het programma is gebaseerd op de 12- stappen methodiek en biedt structuur en invulling aan je nieuwe leven.

Sport en voeding
Ook werken aan je gezondheid vinden we belangrijk. Goed voor jezelf zorgen, zelfvertrouwen opbouwen en lichamelijke gezondheid staan centraal tijdens het sport uur. Eén uur per week sport je verplicht in groepsverband. Gezamenlijk koken en eten draagt bij aan de saamhorigheid en bewust omgaan met gezonde voeding en een gezond lichaam.

Meditatie en bezinning
Iedere ochtend gezamenlijk inchecken, bij jezelf en bij elkaar. Samen en in de groep neem je de dag door en maak je verbinding met elkaar en met jezelf. De dagopening zorgt voor het terugbrengen van een gezond dag- en nachtritme. En voor een rustige, gezamenlijke start van de dag.

Na je opname
Wil je graag actief werken aan je herstel in deze bijzondere beschermd wonen plek met behulp van ons professionele team? Neem dan contact met ons op. We sturen je dan een intake informatiepakket op. Met een Skypegesprek gaan we na of we jou een plek kunnen bieden.

Liever thuis aan de slag, mét alle ondersteuning van Point O? Dan is onze ambulante ondersteuning iets voor jou!

Safe house

In een veilige, rustige, Brabantse omgeving actief werken aan herstel van je verslaving.

Lees meer over ons safe house

Ambulant

Thuis actief werken aan het herstel van
je verslaving, met alle ondersteuning van Point O.
Ga naar onze ambulante ondersteuning

Naasten ondersteuning

Onze begeleiding voor familieleden van verslaafden staat jouw gezin tijdens het herstel bij.
Bezoek de pagina over naasten ondersteuning

 

Interventies

Maak jij je ernstige zorgen over een verslaafde in je naaste omgeving?

Kom in actie met onze interventies