0486-436642 info@point-o.nl

Lezingen voor (zorg) professionals

U heeft het vast wel eens meegemaakt. Tijdens een gesprek met een patiënt of cliënt komt u erachter dat er mogelijk overmatig drugs of alcohol gebruik in het spel is. U twijfelt of de patiënt misschien problematisch gebruikt, of misschien zelfs wel verslaafd is. Maar hoe herkent u een verslaving? Welke vragen kunt u stellen voor het stellen van een juiste diagnose? En hoe kunt u een verslaafde zo goed mogelijk doorverwijzen?
Wij van Point O hebben dit zelf ook meegemaakt, toen we met een hulpvraag i.v.m. een verslaving bij onze huisarts zaten. Inmiddels hebben we Point O opgericht en willen we als deskundige onze kennis en ervaring met u delen. Daarom nodigen we u uit bij een van onze vier lezingen.

Kennis en ervaringen delen…

Samen met klinisch psycholoog en psychotherapeut dhr. P. de Graauw delen we kennis met u over drugs- en alcoholpreventie. En geven inzicht in hoe u verslavingsgedrag kunt herkennen. Ook gaan we in gesprek over wat u kunt doen als een naaste van een verslaafde bij u komt met vragen. We gaan bovendien dieper in op het doorverwijzen. Én leggen we uit wat voor mogelijkheden er zijn na een klinische opname, zoals een verblijf in een safe house. Natuurlijk geven we ook een rondleiding in ons safe house en delen ervaringsdeskundigen hun verhaal.

Data lezingen voor (zorg) professionals in 2019

(op dit moment staan er geen lezingen gepland)

Locatie: Pastoor van Winkelstraat 39 – 5374 BG – Schaijk 

…met huisartsen

U heeft het vast weleens meegemaakt. Tijdens een gesprek met een patiënt komt u erachter dat de patiënt drugs of alcohol gebruikt. U twijfelt of de patiënt misschien problematisch gebruikt, of misschien zelfs wel verslaafd is. Maar hoe herkent u een verslaving? Welke vragen kunt u stellen voor het stellen van een juiste diagnose? En hoe kunt u een verslaafde zo goed mogelijk doorverwijzen?

…met WMO consulenten

U heeft het vast weleens meegemaakt. Tijdens een intake gesprek met een cliënt komt u erachter dat de cliënt drugs of alcohol gebruikt. U twijfelt of de cliënt misschien teveel gebruikt, of misschien zelfs wel verslaafd zou kunnen zijn. Maar hoe herkent u een verslaving? Welke vragen kunt u stellen? En hoe kunt u een verslaafde zo goed mogelijk helpen?

…met (zorg) partners en organisaties

Samenwerken in de zorg vinden we allemaal heel belangrijk. Om als organisaties goed met elkaar samen te kunnen werken is het van belang op de hoogte te zijn van elkaar diensten. Daarom geven wij lezingen over onze organisatie, onze diensten en waarvoor u of uw cliënt bij ons terecht kan.

…met gemeenten

We delen onze kennis over drugs- en alcoholpreventie. En we vertellen hoe een verslaving te herkennen. Ook gaan we in gesprek over wat de rol is van een naaste van een verslaafde. We gaan bovendien dieper in op de wereld van de verslavingszorg, welke stromingen zijn er, waarin verschillen deze en waarom is deze informatie voor u van belang. Ook besteden we aandacht aan de mogelijkheden na een klinische opname, zoals een verblijf in een safe house. Natuurlijk geven we ook een rondleiding in ons safe house. En delen ervaringsdeskundigen hun verhaal.

Informatie over aanmelden:

Middels het formulier hiernaast geeft u op bij elke van de geagendeerde lezingen u aanwezig wilt zijn. Komt u met meerdere van 1 organisatie? Dan zien wij graag separate aanmeldingen.

Stuur deze pagina door. Dus stuur uw collega’s een e-mail met een link naar deze pagina om hen er op te attenderen zich ook aan te melden! Klik hier om direct een e-mail te verzenden naar uw collega’s met een link erin naar deze pagina >>

Neem contact met ons op. Heeft u nog vragen, opmerkingen en wil u een wijziging doorgeven? Wij zijn te bereiken op telefoonnummer: 0486 – 436642 of per e-mail op info@point-o.nl

Meld u hier aan indien u op de hoogte wil blijven van de lezingen:

1 + 1 =

Safe house

In een veilige, rustige, Brabantse omgeving actief werken aan herstel van je verslaving.

Lees meer over ons safe house

Ambulant

Thuis actief werken aan het herstel van
je verslaving, met alle ondersteuning van Point O.
Ga naar onze ambulante ondersteuning

Naasten ondersteuning

Onze begeleiding voor familieleden van verslaafden staat jouw gezin tijdens het herstel bij.
Bezoek de pagina over naasten ondersteuning

 

Interventies

Maak jij je ernstige zorgen over een verslaafde in je naaste omgeving?

Kom in actie met onze interventies